Етикети: чимен

Чимен на зърна (Trigonella foenum-graecum L.) 100 гр.

4.50 лева.
  • Модел: Fenugreek
  • Наличност: В наличност
Чименът е популярна подправка най-вече в Южна и Източна Азия и в Близкия изток.  Като подправка чименът е популярен в Индия, Египет, Саудитска Арабия, Иран и Турция, където се добавя към къри, чътни, мариновани зеленчуци, разядки и множество вегетариански ястия. В българската кухня, тази подпра..

Чименът е популярна подправка най-вече в Южна и Източна Азия и в Близкия изток.  Като подправка чименът е популярен в Индия, Египет, Саудитска Арабия, Иран и Турция, където се добавя към къри, чътни, мариновани зеленчуци, разядки и множество вегетариански ястия. В българската кухня, тази подправка се добавя често към ястия в които има боб ил картофи, също и при кайзероването на различни видове колбаси.

В народната медицина, чименът се използва за нормализиране на храносмилателната система, за облекчаване на асма, алергии и други респираторни заболявания. А в Аюрведа - традиционната медицина на Индия - чименът е класически лек за регулиране на кръвната захар - употреба, която съвремената наука категорично подкрепят.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение